promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Film készült Dávid Kornél NBA-s pályafutásáról
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Kornél On Tour című filmhez Szaniszló Csaba és Gallai László, a Sport TV munkatársai kísérték el a 45 éves kosarast azokra a helyekre, ahol észak-amerikai karrierje során megfordult. A legnagyobb hangsúlyt Chicago kapta, hiszen 1997-ben minden idők egyik legerősebb csapatához, a Michael Jordannel, Scottie Pippennel és Dennis Rodmannel felálló Bullshoz utazott ki próbajátékra, majd egy szezonnal később visszatért a Bikákhoz, akiknél megkezdődött NBA-karrierje.

A filmben olyan játékosok emlékeznek vissza Dávid Kornélra, mint a háromszoros bajnok Bill Wennington, a horvátok legendája, Toni Kukoc, vagy az NBA egyik fenegyereke, a liga legjobb védőjének négyszer megválasztott Ben Wallace. A nézők betekintést nyerhetnek Dávid Kornél útmutatásával a Bulls öltözőjébe és korábbi edzőközpontjába, ami már tényleg része a kosárlabda történelmének.

A Kornél On Tour díszbemutatóján a főszereplő és a készítők mellett részt vett Mark Kossick, az NBA programigazgatója is. Ő elmondta, ha Dávid Kornél és számos európai kosárlabdázó nem lett volna a liga része, akkor az NBA ma nem tartana ott, ahol.

kartyadavid
A filmben számos olyan jelenet van, amelyet a nézők eddig sehol sem láthattak, mivel az NBA külön az alkotók kedvéért digitalizálta a saját videókazettás archívumában szereplő képsorokat.
 
Szaniszló Csaba elmondta, reméli, ez a film is hozzájárul majd ahhoz, hogy minél több gyerek szeresse meg a kosárlabdát.

Dávid Kornél 109 mérkőzést játszott a világ legerősebb bajnokságában, 11-szer kapott kezdőként lehetőséget, és 5,0 pontot, illetve 2,8 lepattanót szerzett meccsenként átlagban.

A Kornél On Tour című filmet a rajongók vasárnap 20.30 órától a Sport 1-en nézhetik meg. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás