promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Räikkönen 2008 óta nem nyert időmérőt – hát most nyert
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 37 éves finn versenyzőnek ez pályafutása 17. pole pozíciója - legutóbb 128 futammal ezelőtt, a 2008-as Francia Nagydíjon indulhatott az első rajtkockából. Monacóban legutóbb 2005-ben győzött időmérő edzésen, akkor a futam végén is őt intették le az első helyen. Mivel szinte képtelenség előzni Monacoban, erre most is nagy esély van.

Räikkönen mögött csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető német Sebastian Vettel végzett másodikként, míg a harmadik helyről Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája rajtolhat. Kettejük között mindössze két ezredmásodperc döntött.

A háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton az időmérő második szakaszában búcsúzott, és csak a 14. helyről rajtolhat. Hamilton utolsó gyors körében a McLarennel versenyző Stoffel Vandoorne hibázott, a gumifalba csapódott, emiatt a Mercedes pilótája nem tudta teljes sebességgel teljesíteni a pályát. Mindez azért különösen rossz hír számára, mert a monacói aszfaltcsíkon rendkívül kevés lehetőség van az előzésre.

A szezon során először jutott be az időmérő harmadik szakaszába mindkét McLaren-Honda. Az istálló öröme viszont nem teljes, hiszen Vandoorne összetörte az autóját, csapattársa, a tavaly év végén visszavonult, ezen a futamon az amerikai Indy 500-on induló Fernando Alonsót helyettesítő, egyébként kilencedik helyen zárt Jenson Button 15 helyes rajtbüntetést kapott, mert az autójában ki kellett cserélni több alkatrészt is. A brit emiatt csak az utolsó helyről vághat majd neki a futamnak. A belga Vandoorne is büntetést kapott, ő a legutóbbi Spanyol Nagydíjon okozott balesetet, ami miatt három hellyel hátrébb sorolták.

A 78 körös Monacói Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás