Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mindent a szálkásításról - Ezt feltétlenül tudnod kell, mielőtt belevágsz

Mindent a szálkásításról - Ezt feltétlenül tudnod kell, mielőtt belevágsz

Sport & Szabadidő

Mindent a szálkásításról - Ezt feltétlenül tudnod kell, mielőtt belevágsz

Sport & Szabadidő

Promotions 09:36

Formába hozás, szálkásítás, testtömeg csökkentés

A versenysportban ugyanúgy a ciklus része formába hozás, mint a tömegnövelés és a szintentartás. Általánosságban a tömegnövelést követi. Az időtartama attól függ, mikorra szeretnél jól kinézni. Formába hozásról elsősorban haladó szinten beszélünk; kezdő szinten nem.

Mivel a tömegnövelés és a szálkásítás teljesen eltérnek egymástól, ezért célszerű beiktatod egy 2-3 hetes átvezető időszakot. A szervezeted ekkor alkalmazkodik az új típusú edzésekhez: a terhelést a pihenőidővel együtt folyamatosan csökkented, az ismétlésszámot növeled. Az edzéseid dinamikusabbá válnak. Időtartamuk és a kardio edzések száma növekszik, a súlyzózással töltött edzéseid rövidülnek.

Az edzések célja a zsírszázalék csökkentése az izomtömeg megtartása mellett, az izomzat minőségének, hatékonyabb működésének biztosítása, illetve a kapillarizáció fokozása.
B-fit könyv - Czanik Balázs
Megjelent Czanik Balázs első könyve!

Szeretnél egészségesen étkezni és rendszeresen sportolni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Czanik Balázs első könyve, a B-fit - Minden, ami mozgás hasznos tanácsokkal, gyakorlatokkal segít elérni a céljaidat. Részletekért kattints ide!