promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pápá Rió, befejeződött az olimpia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A két és fél órás programban a visszaszámlálás után, amellyel a híres pilótának és feltalálónak, Santos Dumont-nak állítottak emléket, a szervezők a helyi állatvilág sokszínűségének és szépségének adóztak: madárfigurák sokasága formázta meg a város nevezetességeit. Ezután a zenéé volt a főszerep, Martinho da Vila, az Unidos de Vila Isabel szambaiskola legendás alakja, a riói szamba meghatározó személyisége énekelt lányaival és unokájával. A brazil himnuszt 27 gyerek énekelte el szimbolizálva Brazília 26 szövetségi államát és egy szövetségi kerületét.

Ezután a 207 delegáció zászlói érkeztek - a göröggel és a brazillal az élen - a stadionba. A magyart a Rióban három arany- és egy ezüstérmet nyert úszó Hosszú Katinka vitte.

Színpadra lépett az elektronikus zene norvég szupersztárja, Kygo, akinek a kíséretére az amerikai Julia Michaels elénekelte a "Carry Me" című számot.

A folytatásban Brazília népművészete került terítékre látványos zenés, táncos blokkokkal, majd az olimpia emlékezetes pillanatai villantak fel. A közönség hangorkánnal fogadta a filmen felbukkanó brazil hősöket, illetve az előző két olimpiához hasonlóan Rióban is három aranyérmet nyerő jamaicai sprintert, Usain Boltot.

olimpia2
Az utolsó versenynap végére, a záróünnepségre maradt még egy eredményhirdetés: a délelőtti férfi maratonfutás dobogósai vehették át érmüket a stadionban, melyben - talán a vasárnap esti viharos riói idő miatt - jócskán maradtak üres székek.
 
Az augusztus 5-én kezdődött játékokon - melynek mottója "um mundo novo" (egy új világ) volt - 11 303 sportoló vett részt, 306 számban hirdettek győztest, Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal a 12. helyen végzett az éremtáblázaton. Rio - amely első dél-amerikai városként volt házigazdája olimpiának - szeptember 7. és 18. között a paralimpikonokat látja vendégül. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás