promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar 2-0 visszhangja
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"Ahogy Gera Zoli fogalmazta meg, éhesebbek lettünk. Ennél a csapatnál nem lehet gond, hogy elbízzuk magunkat. Ugyanígy csúszni-mászni kell a folytatásban is" - mondta a szerdai sajtótájékoztatón a Katarban légióskodó támadó, aki hozzátette, az osztrákok 2-0-ás legyőzését követően immár a továbbjutás a cél.

Németh a keddi, bordeaux-i mérkőzésről úgy nyilatkozott, inkább fejben volt nehéz, fizikálisan volt már keményebb meccse. A jól sikerült felkészülésnek köszönhetően mindenki erőállapota jó és minden játékos kész a beugrásra a keretből, de arról úgyis Bernd Storck szövetségi kapitány dönt, hogy mely poszton van szükség frissítésre.

A 27 éves futballista a győzelmi hangulatot a Norvégia elleni pótselejtezőhöz hasonlította, saját bevallása szerint előtte és utána is hasonló érzések kerítették hatalmába, ugyanúgy ünnepeltek a szurkolókkal a lefújást követően, mint novemberben, csak ezúttal szolidabb volt az "örömködés", mert még komoly feladatok előtt állnak a franciaországi eseményen.

"Nem lepett meg, hogy Izland 1-1-es döntetlent ért el Portugália ellen a csoport másik találkozóján. A szigetországiak sokat fejlődtek az elmúlt években. A négyes legnehezebb ellenfele lesz Izland a keménységet és a kiszámíthatatlanságot tekintve" - mondta a következő, szombati ellenfélről Németh, aki az osztrákok ellen a bal oldalon futballozott, és mint kifejtette, nem ismeretlen számára ez a poszt, mert Amerikában gyakran játszott balszélsőként.

osztmagy3
A győzelmet bebiztosító második gólt szerző Stieber Zoltán azt nyilatkozta, látták az interneten, hogy otthon micsoda ünneplés kezdődött a kétgólos sikert követően, és hozzátette, elképesztő érzés, hogy ennyien drukkolnak a válogatottnak.
 
Németh szerint Stieber még mindig nem hiszi el, milyen gyönyörű gólt rúgott, mire utóbbi jelezte, már próbál megbarátkozni a gondolattal, de hangsúlyozta, nem kell rá kihegyezni a meccs értékelését, mivel ez csapatmunka volt és ő mindössze tíz percre szállt be a végén.

"Storckkal még nem volt hosszabb megbeszélés, de azt várom, hogy mindenki ugyanilyen alázatosan dolgozik tovább. Bízom benne, hogy meglesz a továbbjutás" - mondta Stieber, aki elárulta, Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként tartott lelkesítő beszédet a keddi összecsapás előtt, de az elhangzottakról nem kívánt beszélni.

A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás