promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Federer-Djokovic döntő lesz Wimbledonban
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 2011-es és 2014-es bajnok szerb sztár a 21-edikként rangsorolt francia Richard Gasquet-t búcsúztatta 2 óra 25 perc alatt, és sorozatban harmadik fináléjára készülhet az All England Clubban. A két játékos 13-adszor találkozott, ebből Gasquet csak egyszer tudott nyerni.

A kilencedik Grand Slam-trófeájára és 54. tornagyőzelmére hajtó Djokovic a vasárnapi fináléban a hétszeres bajnok Roger Federerrel  találkozik.

Roger Federer a tizedik fináléjára készülhet a Wimbledonban, miután a pénteki második elődöntőben legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Andy Murrayt.

A rendkívül színvonalas első szettben a 17-szeres Grand Slam-győztes svájci 6:5-ös vezetésnél vette el riválisa adogatását, majd a másodikban 5:4-nél fogadóként négy játszmalabdát is elpuskázott, ez a gém - melyben hétszer volt egyenlő az állás - 15 percig tartott. A 33 éves sztár 6:5-nél aztán már élt a lehetőséggel, és 1 óra 40 perc elteltével kétszettes előnyre tett szert.

A harmadik felvonásban is a végén jött a Federer-brék, az egész tornán mindössze egy szettet vesztett játékos 2 óra 9 perc után ünnepelhetett. A londoni GS-tornán vívott mind a tíz elődöntőjét megnyerte, s a verseny történetében ő lehet az első nyolcszoros férfi bajnok.

Federer a vasárnapi döntőben a címvédő és világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik. Kettejük különpárharcában a svájci vezet 20-19-re, a tavalyi döntőben Djokovic öt szettben bizonyult jobbnak.

Eredmény, férfi elődöntő:

Djokovic (szerb, 1.)-Gasquet (francia, 21.) 7:6 (7-2), 6:4, 6:4
Federer (svájci, 2.)-Murray (brit, 3.) 7:5, 7:5, 6:4
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás