Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Vízfogyasztási tanácsok - 2.

Vízfogyasztási tanácsok - 2.

Sport & Szabadidő

Vízfogyasztási tanácsok - 2.

Sport & Szabadidő

Promotions 07:43
A víz az emberi élet alapja, tiszta víz nélkül nincs egészséges élet, ahogyan azt már korábban is említettem.
Napjainkban óriási mértéket öltött a Vízszennyezés és ez sajnos minket is érint.
Tudtátok ezt?
•Évente az óceánokba kerül: 2,6 millió tonna nitrát,
•2,5 millió tonna cink,
•370.000 tonna ólom.
•A mezőgazdaság 80 millió tonna műtrágyát használ fel.
•A lakosság és az ipar több mint 120 millió tonna mosószert, kozmetikumot használ fel.
•A folyóinkba, tavainkba 300 milliárd liter szennyvizet juttatunk.

Azért ezek elég durva adatok, leginkább azért mert igazak!

Az élet egy körforgás része és a víz is bele tartozik ebbe a körforgásba. Természetesen a bele került méreg anyagok is, amelyek a körforgással vissza jutnak a szervezetünkbe.
Kútjainkkal a talajból vételezünk vizet, majd a használat után juttatjuk vissza tavainkba, folyóinkba, a természetes körforgásba. A kinyert vizet megpróbáljuk –feleslegesen- teljes mennyiségben emberi fogyasztásra alkalmassá tenni. Valójában ez a tisztítás csak megváltoztatja szennyezés jellegét, ipari vizet állít elő. Az ipari víz nagyon megfelelő öntözésre, ipari folyamatokhoz, a lakossági felhasználásra, de emberi fogyasztásra –ivásra- nem alkalmas. Emberi fogyasztásra az ipari víznél sokkal jobban megfelelnek a természetes ásványvizek, gleccser vizek és szűrt tisztított vizek, mert ezekben minimális vagy éppen nincs is szennyezés, méreg anyag. Ezek a méreg anyagok, még ha szemmel nem látható módon és minimális mennyiségben is, de bekerülnek a mi precíziós műszerünkbe, a testünkbe. Folyamatosan felhalmozódnak bennünk és elkezdenek lemérgezni. A testünk lemérgezése, majd annak felismerése, megszüntetése és kiméregtelenítése egy igen izgalmas téma lesz. Egy olyan módszert mondok el majd nektek az elkövetkezendő cikkeimben, ami tökéletesen megszűnteti a mérgezést a szerveztetekben és egy új ember fog szembe nézni veletek a tükörben.

Most viszont kanyarodjunk vissza a mai aktuális témánkhoz.

Fontos még ide megemlíteni, hogy a forgalomban lévő üdítők, kólák, diétás italok,gyümölcslevek,és egyéb italok a testetek számára teljesen fölöslegesek, sőt inkább károsak mint hasznosak! Ezek a folyadékok nem véletlenül olyan finomak. Azért, hogy minél többet fogyasszatok belőle. Nem vettétek észre, hogy a szomjatokat nem oltja, hanem inkább fokozza! A testünket dehidratálja (vizet von el) és függővé teszi az embert! Nem véletlenül! Ez mind a tudatosan létrehozott fogyasztói társadalom műve. Úgy gondolom, ez majd megint megér egy cikket, hogy mi is történik velünk és körülöttünk itt a világban.

Felejtsétek el ezeket az italokat és igyatok ásványvizet, ha lehetőség van rá abból is inkább a szénsav menteset, gleccser vizet vagy tisztított vizet! Az ásványvizeknél meg szokták kérdezni, hogy abból is melyik fajta a legjobb. Én a kedvenceimet inkább az íz, mint sem a tartalma alapján választom ki. Át lehet futni az összetételén, hogy milyen ásványi anyagokat és egyéb összetevőket tartalmaz, viszont ennek vajmi kevés szerepe van a testünk ásványi anyag szükségletének pótlásában. Inkább azt javasolnám a benne lévő anyagok mennyisége minimális legyen.

Amit még a figyelmetekbe szeretnék ajánlani, azok a gyógyteák. Ki szeretném hangsúlyozni nem a fekete teákról van szó, hanem a gyógynövény származékokról. Ezeket viszont nem kell korlátlanul fogyasztani! Hanem be kell építeni a napi folyadékfogyasztásba. Arról majd bővebben, hogy mit mire ajánlok.

Másik fontos kritérium az pedig az, hogy mikor vigyétek be a szükséges folyadékot a szervezetetekbe!

Reggel mikor felkeltek célszerű a víz pótlása ugyanis éjszaka is párologtat a test és a vizelet útján is távozik belőletek folyadék.
Én reggel nem kávéval kezdem a napot, hanem körülbelül 1 liter szűrt vízzel egy kis citrommal megbolondítva. Legalább fél liter minőségi folyadékot vigyetek be ébredés után! Majd következik a reggeli. Ugye szoktatok reggelizni, mert ez nagyban meghatározza hogyan is indul a napotok.

Jó magyar szokás szerint, de szerintem itt beszélhetünk nyugodtan globális (világméretű) jelenségről is, az emberek igen nagy része, amikor táplálkozik, akkor az ételekhez szokott folyadékot bevinni, elvégre jobban csúszik az a falat étel. Igen ám, viszont ez az étkezésekhez bevitt plusz folyadék hígítja az emésztő enzimeket. Ezek az enzimek felelősek az élelmiszerek lebontásáért többek között. Minél hígabb annál kevésbé tudja lebontani a bevitt élelmiszereket. Ebből az következik, hogy a szervezetünk kevesebb tápanyaghoz fog jutni, vagyis tápanyag hiány fog fellépni. Az elménk ezt a hiányt úgy fogja érzékelni, hogy ÉHES és pótolni kell az ételt. Egyenes út a meghízáshoz!

Több ember is panaszolta már nekem azt, hogy nem csúszik az étel, ha nem iszik hozzá. Nyilván nem azt mondom, hogy fulladjatok meg mindenáron, ilyenkor egy pici kortyot én is szoktam inni. Viszont ha megfelelő folyadékmennyiséget visztek be a testetekbe a nap folyamán, akkor nem lesz kiszáradva a szátok, a nyál is bőven fog termelődni és az étel is jobban fog csúszni!

Néhány irányvonal:
Reggel, amikor felkelsz, igyál meg 0.5-1 liter minőségi folyadékot!
Étkezés közben ne igyál plusz folyadékot!
Étkezés előtt 20 perccel körülbelül igyál minőségi folyadékot!
Étkezés után legalább 40 perc teljen el, amikor vizet iszol!

Ezeket a tanácsokat mihamarabb kezdjétek beépíteni a programotokba! Amint ezt megteszitek, egy lépéssel közelebb kerültök a kitűzött célotok felé. Próbálok benneteket olyan tanácsokkal ellátni, amelyek érdekesek,újdonság ként hatnak és ami a legfontosabb, egy új,egészséges,energikus,erős ember megszületését eredményezik!

Következő cikkemben maradunk még mindig az alapszabályoknál, ami mindenkire vonatkozik!

Legyen erőtök legyőzni az akadályokat!
Bodnár Ákos
https://www.facebook.com/gladiatorfood

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Sport Cikkek
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!