promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyögvenyelősen nehéz kvíz: mindenki azt hiszi tudja, aztán mégsem
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te is azt hiszed, kened-vágod, aztán már az első kérdésnél vakarod a fejedet.

Az ember azt hiszi, tudja, aztán kiderül, hogy mégsem. A történelemórákon alaposan belénk verték a fontos évszámokat, éppen ezért azt gondoljuk, hogy ezeket bármikor elő tudjuk kotorni az emlékezetünkből, aztán csak nem ugranak be. Ilyenkor jön a szemforgatás és a fejvakargatás, és be kell látnunk, hogy bizony a történelmi évszámok is olyanok, mint a nyelvtudás: ha nem ismételgetjük, gyakoroljuk, elevenítjük fel, akkor előbb-utóbb teljesen elfelejtjük.

Most ezt a tudásotokat fogjuk próbára tenni a következő kvízünkben, amiben nem csupán a magyar történelemmel kapcsolatos évszámok lesznek, hanem az egyetemes törit húztuk elő. Az alábbi kvízben felsorolt évszámok, történelmi események mind olyanok, amikről tanultunk korábban, szóval semmi olyan nem fogunk kérdezni, ami legalább egyszer ne hangzott volna el annak idején a történelemórákon.

Tegyetek egy próbát, és nézzétek meg, hogy mennyire vagytok képben a történelem fontos és híres évszámaival, ez majd kiderül a játék végén, illetve a kérdések után is látni fogjátok, hogy mennyire szerepeltetek jól ebben a játékban.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás