promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elmeháborítóan nehéz kvíz: 10/3 is ritka, 4 jó válasz már igazi siker

Elmeháborítóan nehéz kvíz: 10/3 is ritka, 4 jó válasz már igazi siker

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions

10 kérdés, amivel felmérheted alaptudásodat.

Nem véletlen, hogy a legtöbb embert utálta a matekot az iskolában. Hiszen ott annyi felesleges dolgot tanítanak nekünk, amire a legtöbbünknek soha nem lesz semmi szüksége. Logaritmus, másodfokú egyenlet, gyökvonás, és még hosszasan sorolhatnánk azokat a műveleteket és szabályokat, amik egészen addig maradnak meg a fejünkben, amíg véget nem érnek az érettségik, mert utána aztán tényleg az életben nem fogják tőlünk megkérdezni, hogy mi az a szinusztétel.

A hétköznapokban is egyedül az alapmatek az, ami jól jön nekünk és hasznosítani tudjuk, hiszen például a boltban vásárolgatva jó, ha ki tudjuk számolni fejben (vagy akár mobilon számológéppel), hogy mi, hogyan éri meg jobban, mivel tudunk akár komoly összegeket is spórolni; illetve az is rendkívül fontos, hogy a mértékegységek átváltásával is tisztában legyünk, mivel komoly bakiba ütközhetünk, ha ez nem megy.

Összeállítottunk egy mindössze 10 kérdésből álló kvízt, amiben meg kell különböző mértékegységeket kell átváltani.

Az se baj, ha valaki nem tudja őket, hiszen ebből a tudástesztből könnyen lehet tanulni. Szóval nem kell megijedni már rögtön az első kérdés láttán.

Kvízre fel!