promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Művelt magyarok kvíze: ki írta a kötelező olvasmányokat? Mind a 10-et meg tudod nevezni?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kötelező olvasmány, de tudod, hogy kik írták őket?

Egy olyan kvízt hoztunk most nektek, amit csak az igazán művelt magyarok tudnak hibátlanul, vagy kevés hibaponttal kitölteni. Olyan ember nincs, aki minden kvíznél minden kérdésre tudná a választ, vagy ha valaki ezt is állítja, akkor az az ember hazudik.

Nincs mindentudó ember a világon, valamilyen kérdéssel bárkit meg lehet fogni. Ettől függetlenül vannak olyanok, akik szeretik azt a látszatot kelteni, hogy ő bizony mindent tud, de ezzel elsősorban csak saját magát csapja be.

Az iskolás évekre mindenki szeret azért valamilyen formában visszaemlékezni; akár eszünkbe juthatnak azok a bizonyos kötelező olvasmányok is, amiket mostanában a fiatalok nem is szívesen olvasnak el, inkább átfutják a rövidített változatot, aztán reménykednek benne, hogy a dolgozatban nem pont olyan részletre kérdez rá az irodalom tanár, ami nem volt benne a cselekmény rövid összefoglalójában.

Ha nem is olvastuk el mi sem mindegyik kötelező olvasmányt, legalább az íróit mindegyiknek tudnunk kellett, hiszen azt is mindig előszeretettel kérdezgették a tanáraink egy-egy dolgozatban vagy felelet közben.

Mi most ezt a tudásotokat tesszük próbára: hoztunk 10 kötelező olvasmányt, és nektek meg kell mondanotok, hogy ki az írója.

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás