promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megmérettetős kvíz: 10 nehéz kérdés, mennyire tudod a választ?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teszteld a tudásod ezzel a 10 kérdéssel!

Ha valakitől megkérdezzük, hogy vajon melyik tantárgyat utálta a legjobban az iskolában, akkor jó eséllyel az emberek többsége rögtön rávágja, hogy a matematikát. Hogy miért? Mert nem mindenki szereti a számokat, illetve az azokkal kapcsolatos műveleteket, átváltásokat, hasonló dolgokat - érthető, bár a matek pont egy olyan tárgy, amit szinte minden egyes nap használunk.

Nagyon sokszor jól szokott jönni a matematika a hétköznapok során, hiszen például a boltban vásárolgatva jó, ha ki tudjuk számolni fejben (vagy akár mobilon számológéppel), hogy mi, hogyan éri meg jobban, mivel akár komoly összegeket is spórolhatunk magunknak – illetve az is rendkívül fontos, hogy a mértékegységek átváltásával is tisztában legyünk, mivel komoly bakiba ütközhetünk, ha ez nem megy.

Összeállítottunk egy mindössze 10 kérdésből álló kvízt, amiben meg kell különböző mértékegységeket kell átváltani - nem kell aggódni, egészen alap dolgokról van szó, amiket mondhatni illik tudni.

Az se baj, ha valaki nem tudja őket, hiszen ebből a tudástesztből könnyen lehet tanulni - mindig jó dolog, ha az ember tanul, sosem szabad kellemetlenül érezni magunkat, ha valamit nem tudunk, és szeretnénk megtanulni, hiszen az azt jelenti, hogy fejlődni akarunk.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás