promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könnyen nehéz kvíz: kínos, ha nem tudod, de van aki rosszabb eredménnyel zár
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas esély van most az áhított 10/10-re, de azért nem adjuk olyan könnyen.

Nemrég kaptunk egy levelet, amiben olvasónk felhívta a figyelmünket, hogy az egyik cikkben rosszul írtuk az egyik szót, ugyanis a J helyett LY-t használtunk. Ebből is látszik, hogy mi is tudunk tévedni, képesek vagyunk elírni bizonyos szavakat. Nyilván egy újságírónak fontos a helyesírás, de előfordul, hogy nem vesszük észre a saját hibáinkat; dehát ezért is vannak az olvasóink, akiknél jobb korrektorokat nem is kívánhatnánk, hiszen szólnak, ha találnak az egyik cikkünkben valami nyelvtani hibát vagy egyéb problémát.

Ismétlés a tudás anyja, ahogy szokták mondani, hát nekünk is eljött az ideje, hogy kicsit ismételjünk, ezért készítettünk egy jó kis helyesírásos kvízt, amiben egy egyszerű kérdésben kell döntenetek:

J vagy LY?

Összegyűjtöttünk most 10 szót, amiknél el kell dönteni, hogy vajon j-vel, vagy ly-nal kell őket írni. Ez egy olyan kvíz, ami egyszerre izgalmas és szórakoztató, ráadásul még tanulni is lehet belőle, ha képes odafigyelni az ember. Sokan pályáznak a 10/10-re, és mivel csupán két válaszlehetőség van kérdésenként, így most hatalmas az esélye annak, hogy végre össze is jön.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás