promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hibás kvíz: te is elhibázod, ha nem figyelsz oda
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 helyesírással kapcsolatos kérdésre várjuk a helyes válaszokat.

Van, akinek nagyon fontos a helyesírás, és olyanok is akadnak, akiknek nem. Ez persze rengeteg dologtól függ, hiszen az iskolában nyelvtan órán vagy megszeretjük, vagy egy életre megutáljuk, illetve az is lényeges, hogy a felnőtt életünk során mennyire használjuk. Lehet, hogy valakinek nincs is szüksége rá, mert nem kommunikál írásban, de vannak, akiknél ciki lenne egy elírás, vagy hiba.

A magyar nyelv csodálatos, de rendkívül nehéz. Számtalan szabály van, rengeteg szó, amiknek tudni kéne a helyesírását. Persze nem mindig egyszerű a dolgunk, ha ezeket meg akarjuk tanulni, mivel egyes szavak olyan ritkák, hogy szinte már a jelentésük sem ugrik be, nemhogy a helyesírásuk – de most eljött az ideje annak, hogy mindenki tesztelje ezzel kapcsolatban a tudását.

Kvízünkben mindössze 10 szó esetében kell megmondani, hogyan is írjuk őket helyesen – már csak az a kérdés, hogy vajon menni fog, vagy sem? Nem kell aggódni, ha nem megy, akkor is tanul az ember, és az a legfontosabb.

Csupán 10 szó, de azok akár könnyen kifoghatnak mindenkin, akármennyire is jónak tartjuk magunkat nyelvtanból, akármennyire is jellemző ránk, hogy jó a helyesírásunk.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás