promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hónap legrafináltabb kvíze: 3 jó válasz már csinos, de 10/4 már csúcskategóriás teljesítmény
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a kvíz november legrafináltabb tudástesztje, nem véletlenül.

Olyan sikeres volt a november 2-án publikált "ma történt" kvízünk, hogy úgy döntöttünk, folytatjuk ezt a sorozatot. Most nem a hónap legnehezebb, hanem a legrafináltabb kvízét állítottuk össze, amivel ismét próbára teheted magadat, de mivel olyanok a kérdések, hogy nem biztos, hogy túl sok pontot össze tudtok majd szedni, inkább úgy fogalmazunk, hogy ezzel a teszttel nagyon sok új tudásra és információra tehettek majd szert.

Ha megnézzünk, mi történt a történelem során november 3-án, akkor azt láthatjuk, hogy bizony elég sok minden. Például a Szovjetunió ezen a napon bocsátotta fel a Szputnyik-2-t, rajta pedig Lajka kutyával. Vagy Széchenyi István ezen a napon a pozsonyi országgyűlésen felajánlotta birtokai egy éves bevételét, hogy támogassa a Magyar Tudományos Akadémiát. De megemlíthetjük még azt is, hogy ezen a napon egy gazdag firenzei polgár felkereste Leonardo da Vinci-t, hogy fesse meg a feleségét, Lisa Gerardini-t; a képet ma csak úgy ismerjük, hogy

Mona Lisa.

Szóval tényleg nagyon sok mindenről híres november 3-a, és mi csupán 10 dolgot emeltünk ki, amire a mostani kvízünket építettük.

10 kérdés, és mindegyikhez 3-3 válaszlehetőség; pontosabban csak majdnem mindegyikhez, ugyanis a kvíz végefelé lesz egy állítás, amiről el kell dönteni, hogy igaz vagy hamis. Ezt érdemes majd figyelmesen elolvasni akár többször is, mert sokszor a legjelentéktelenebbnek tűnő, rövid szócskán múlik, hogy melyik a jó megfejtés.

Akik pedig figyelmesen elolvasták a kvíz előtti felvezetőt, máris elkönyvelhetnek maguknak 3 pontot.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás