promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentően nehéz kvíz: 10-ből 8-an elbuknak ezeken a kérdéseken
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma mindenkinek tudnia kéne ezeket a kérdéseket, mégis sokan elrontják.

A legtöbb embernek az van meg október 31-éről, hogy számos országban ezen a napon tartják a halloween-t; az ünnepet, amitől a magyarok többsége ideges lesz, főleg ha azt látja, hogy beöltözött gyerekek rohangálnak az utcán töklámpásokkal a kezükben, és minden egyes szórakozóhelyen halloween party-t tartanak a bulizni vágyóknak.

Pedig október 31. nem csak a halloween-ról szól, nagyon sok minden történt ma - pontosabban ezen a napon.

Erre építettük most fel a mostani kvízünket is, amiben olyan dolgokat húzunk elő, amik kifejezetten ehhez a naphoz köthetők. Tudtad például, hogy Hunyadi Mátyás ezen a napon zálogosított el egy magyar nagyvárost, vagy hogy egy híres magyar forradalom is kitört ilyenkor?

Nem is hinnénk, milyen sok minden történt ezen a napon nemcsak Magyarországon, de a világ számos pontján. És akkor még nem is említettük a reformációt, amikor Luther Márton kitűzte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Alábbi kvízünkben olyan kérdéseket fogtok látni, amik ehhez a naphoz kötődnek, és biztos lesz közte olyan, ami újdonságként fog szolgálni. 10 kérdés, és mindegyiknél 3-3 válaszlehetőség.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás