promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Számonkérően nehéz kvíz: álmodból felkeltve is tudnod kéne, de 10/10-hez maxigéniusznak kell lenned
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alaposan bele fogsz zavarodni ebbe a kvízbe, teljesen le fogsz blokkolni.

Azok a fránya római számok, mindenkinek a rémálma! Azt még megjegyzi az ember, hogy melyik betű melyik számot jelöli, de amikor már egy évszámot kell összerakni, hogy az most melyik, hol van az X, ha az M előtt C van, az mit is jelent; szóval meggyűlik vele az ember baja.

Most egy olyan magyar történelmi kvízt hoztunk nektek, ami igencsak rafinált, és igen fontos részét képezik a római számok. Ugyanis így lesznek kiírva az évszámok, és nektek meg kell fejtenetek, hogy melyik történelmi dátumot írtuk ki.

Annyit tudunk segíteni, hogy a magyar történelem legjelentősebb eseményeinek évszámai lesznek ezek, szóval ha egy fontos, emlékezetes évszám mellett láttok egy teljesen érdektelennek tűnő évszámot, akkor gyanakodhattok, hogy melyik lehet a helyes megfejtés.

Nem is voltunk most olyan ördögiek, csupán annyi nehezítést tettünk bele, hogy minden válaszlehetőségnél ugyanaz a végződés lesz. Ez azonban ne terelje el a figyelmeteket, és ne zavarjon meg, vegyétek elő azt a tudást, amit az iskolában kaptatok!

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás