promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperokosok kvíze: az igazi lángelméknek meg sem kottyan ez a 10 kérdés, te is közéjük tartozol?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezzel a 10 kérdéssel megtudhatod, mekkora lángelme vagy.

Nem túlzás, mikor azt mondjuk, hogy ez most tényleg egy bitang nehéz kvíz lesz, de nem csak a szuperokosok tudnak előkelő eredményt elérni benne. Ebben a tudástesztben magyar városokkal kapcsolatban teszünk fel egy bizonyos kérdést:

hogyan hívják őket latinul?

Na persze nem az igazán nagyvárosokat fogjuk kérdezni, hanem olyan településeket húztunk elő, mint például Mosonmagyaróvár, Dunaújváros, vagy Budaörs.

10 kérdést fogtok látni az alábbi tesztben, amivel tesztelhetitek tudásotokat, ugyanakkor igazán új ismeretekre tehettek szert, hiszen nincs olyan ember az országban, aki kívülről fújná minden magyar település latin nevét.

Éppen ezért a maximális, 10/10-es eredmény teljesen kizárt, de aki jól tud tippelni, annak talán mégis összejöhet.

Manapság gyakran belefuthatunk a latinba, bármerre járunk, szembejöhet velünk, hiszen gondoljunk csak bele, hogy Budapest peremkerületi plázája, a Campona is Nagytétény után kapta a nevét. Sokan például ezt sem tudták, nem mintha olyan sokakat foglalkoztatna egy bevásárlóközpont nevének eredete. Viszont máris tanulhattatok valami újat, és ha kitöltitek az alábbi kvízünket, akkor még jobban tágíthatjátok a tudásotokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás