promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendszám kvíz: felismered a nemzetközi rendszámokat az országjelzésük alapján?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 nemzetközi rendszám, amit fel kell ismerned az országjelölés alapján.

Melyik ország rendszámát jelzi az "B" betű? Melyikét az "N" és a "P"? Kened-vágod az egybetűs országjelöléseket a nemzetközi rendszámtáblákról?

Biztos sokunkkal fordult már elő út közben, hogy mentünk az autóval, elhaladtunk egy külföldi jármű mellett, és azon gondolkodtunk, hogy honnan származhat. Gyakran nem is tudjuk rá a választ, mert az embernek igazából sosem jutna eszébe, hogy tüzetesebben utánajárjon a külföldi rendszámoknak, pedig ha kicsit is utánanézne, akkor talán nem ütközne olyan gyakori tévedésekbe, mint például, hogy

Magyarország nemzetközi országjelzése az M betű.

Persze vannak kivételek, amiket jobban ismerünk, hiszen ilyen autókkal gyakrabban találkozunk az úton: például az olasz, a német, a francia, a cseh, a szerb, a szlovák, a horvát, és az osztrák rendszámú autó.

Mégis most ezeket teszteljük a következő kvízünkben: hoztunk nektek 10 nemzetközi országjelzést, amikben az a közös, hogy egy betűből állnak. Tehát ez most egy remek alkalom arra, hogy megnézd, vajon jól ismered-e az egyes országjelöléseket, vagy amiket nem tudtál, azokat most lesz esélyed megtanulni.

Ebben a tudástesztben 10 ország rövidített jelölését fogjátok látni, és három válaszlehetőség közül kell eldönteni, melyik a helyes megfejtés. Ha pedig utána kedvet kapnátok egy KRESZ kvízhez, akkor lent a cikkben találtok egy ilyet is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás