promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rövidítések kvíze: minek a rövidítései ezek? Felismered mind a 10-et?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 rövidítés, de tudod, hogy pontosan minek a rövidítései?

A magyar nyelvtan tényleg nem könnyű. Sokszor még azokon is könnyen kifog, akiknek ez az anyanyelve. Az iskolában alaposan belénk verték a tudást azzal kapcsolatban, hogy amikor egy bizonyos szót rövidítve akarunk leírni, akkor azt hogyan is tegyük. Ugyanis a helyesírási szabályokat tekintve egyáltalán nem mindegy, hogy hova tesszük például a pontot.

De nézzünk is rögtön egy egyszerű példát!

Az FM és az fm látszólag ugyanazt jelentheti, de nem véletlenül írjuk az egyiket nagybetűvel, a másikat pedig kicsivel. Az fm ugyanis a folyóméter mértékegysége, míg az FM a modulált frekvenciát jelenti; ezek után pedig kapaszkodj meg, de ott van még az Fm is, ami pedig a fermium vegyjele.

Ugye, hogy máris beugrottál volna, ha mondjuk egy ilyen kérdés jött volna elő a kvízben? És még hány ilyen van, nem is hinnéd! De most próbára teheted magadat és a tudásodat, ugyanis elhoztuk neked a rövidítések kvízét, amiben 10 szó teljes verzióját keressük.

A feladat nem lesz egyszerű, mert igyekeztünk az egészet kicsit becsapósra írni; pont olyanra, mint a fenti példa. Persze akadnak majd olyanok is a tudástesztben, amik egyértelműek lesznek, de a 10 kérdésnek a felén biztos törni fogod egy kicsit az agyadat.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás