promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigakvíz: 25 kérdésből vajon mennyire vagy képes jól válaszolni? 13 ponttal már az átlag fölött lehetsz
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki felkészült egy izgalmas gigakvízre?

A magyar nyelv rettenetesen nehéz, de közben elképesztően csodálatos és változatos is. A külföldieknek sokszor beletörik a bicskájuk az elsajátításába, hiszen olyan sok szabály van, hogy szinte lehetetlenség rendesen megtanulni. Éppen ezért érezhetjük magunkat különlegesnek, hiszen azzal a hatalmas előnnyel indulunk, ha Magyarországon élünk, hogy beszéljük a világ egyik legnehezebb nyelvét.

Folyton téma a helyesírás, főleg manapság, mikor az emberek hatalmas része írásban kommunikál a különböző beszélgetős programokon, applikációkon keresztül. Talán pontosan ezért lehet, hogy sokak számára annyira már nem fontos ez, mivel chatelés közben inkább rövid üzeneteket írunk, és azoknál is csak az a lényeg, hogy megértsék, amit írunk, és nem az, hogy helyesen írjuk le a dolgokat – az idegen szavak használatáról már nem is beszélve.

Gigakvízünkben 25 izgalmas kérdéssel tesztelhetjük magunkat, hogy kiderüljön, vajon mennyire ismerjük a magyar nyelvet – főleg a helyesíráson, nyelvtanon, illetve az idegen szavakon keresztül – mindenki felkészült?

Aki elég bátor ahhoz, hogy próbára tegye magát, az most megteheti, de előre szólunk, helyenként elég kemény kérdések is vannak, amiken érdemes egy kicsit jobban is elgondolkodni, ha jó eredményt szeretnénk elérni:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás