promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmeelszabadítóan nehéz kvíz: 10-ből 6 helyes válasszal a legjobbak között vagy már
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mi ezeknek a szavaknak a szinonímája? Azt hiszed, hogy könnyű lesz ez a kvíz, pedig nem. Okosító kvíz.

Olyan kvízt/tudástesztet hoztunk nektek, amelyben majd szinonímákat kell kitalálni, és mielőtt azt gondolnátok, hogy ez egy nagyon egyszerű játék lesz, bizony el kell árulnunk, hogy az igazság ezzel szemben az, hogy rengeteg idegen eredetű szót hoztunk nektek ebben a játékban, így a jelentésükkel kell első körben megbirkózni, és utána jöhet majd a válasz. Nem lesz tehát egyszerű.

A szinoníma egy olyan szó vagy kifejezés, amely ugyanazt vagy hasonló jelentést fejez ki egy másik szóval vagy kifejezéssel összehasonlítva. Tehát a szinonímák olyan szavak, amelyek azonos vagy szinte azonos jelentéssel rendelkeznek, de eltérő hangzásúak vagy írásúak. Lehet hangulatfestú szerepük is.

Az emberek gyakran használnak szinonímákat a beszéd és írás során a változatosság, a monotonitás elkerülése vagy a jobb megértés érdekében. Amikor valaki ismétlődően használja ugyanazt a szót, a szinonimák beépítése a szövegbe segíthet abban, hogy az olvasó vagy a hallgató ne unja meg az ismétlést, és élvezze az élénk és változatos szókincset. Emellett a szinonimák használata segíthet az érzelmek vagy a gondolatok kifejezésében is.

Mindenképpen tanulni fogtok tehát a játékból, így pedig kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás