promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: zsigerből mennie kéne, sokan mégis elbuknak rajta - neked menni fog 10/5?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izgalmas európai tudásteszt a kezdő kvízeseknek is.

A nyár közeledtével sokan böngészik át, hogy hova is menjenek nyaralni. Igen sokan kihagyják a Balatont, és azon a pénzen inkább valamelyik európai országot választja, hiszen árban nagyjából már ugyanott mozog - attól függ persze, hogy hova utazunk.

Az európai országok fővárosait már annak idején a földrajz órákon be kellett magolnunk, de az iskolás évek már igen messze vannak, az emlékeink pedig napról-napra jobban kopnak. Lehet, hogy azt mindenki rá tudja vágni, hogy mi Franciaország vagy Spanyolország fővárosa, de Máltával már biztos többen bajba lennének.

Pontosan erre építettük fel legújabb kvízünket, 10 európai országot fogtok látni, és meg kell mondanotok, hogy melyik a fővárosuk.

A feladat abból a szempontból nehezebb lesz, hogy 3 válaszlehetőség közül kell eldöntenetek, és minden kérdésnél az adott ország első három leghíresebb városának nevét fogjátok olvasni. Szóval azoknál a kérdéseknél, ahol nem teljesen egyértelmű a válasz, érdemes egy picit többet gondolkodni, jobban átgondolni, hiszen így könnyen elveszthetünk 1-2, vagy akár több pontot is.

Töltsétek ki ezt a tudástesztet, és mérjétek fel, mennyire jól emlékeztek még az európai országok fővárosaira!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás