promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észfelrobbantóan nehéz kvíz: már 2 helyes válasszal a legjobbak között van a helyed
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csupán 10 kérdés jön, és ezekre kell helyes választ adnotok.

Új földrajzi kvízünkben kicsit messzebbre megyünk Magyarországtól, de azért még Európában maradunk, jönnek az úgynevezett balti államok, amelyek kapcsán valószínűleg csak néhány városnevet ismertek majd. A balti államok Észteország, Lettország és Litvánia. Ez a három ország az Északi-tenger partján helyezkedik el, és közös történelmi és kulturális hátterük van, összeköti őket rengeteg szál. Az Északi-tenger partvidéke, amely a Balti-tenger déli részének egy része, határolja őket északon. Északi szomszédjuk Finnország és Svédország, délen pedig Lengyelország és Fehéroroszország található.

Azáltal, hogy a Balti-tenger partján helyezkednek el, ezek az országok fontos kereskedelmi és stratégiai jelentőséggel bírnak a régióban, nem véletlen, hogy korábban a történelem során is mindig hasonló problémáik akadtak.

Vajon melyik országban találhatók az alábbi városok, könnyű rájönni vagy nagyon nehéz? Kiderül majd a játék végén, amely valószínűleg alaposan kiakpcsol majd titeket, könnyű ujjgyakorlat lesz vasárnapra.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás