promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retró kvíz: ez a 10 kérdés hamisítatlan nosztalgia, amivel felidézheted a régi emlékeket
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha szeretsz nosztalgiázni, akkor ezt a kvízt neked találták ki.

Sokan imádják a retrót, míg mások rajonganak a sorozatokért. Mi most összemostuk ezt a kettőt, és megszületett egy igazi nosztalgiaélményre épülő tudásteszt, ami a Barátok köztre épül. A hazai keresési statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a mai napig sokan rákeresnek az RTL Klub egykori napi sorozatára, de komoly közönségtábora van a széria ismétléseinek is az RTL Goldon.

Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy kvízt, amivel felidézheted a sorozat történéseit a kezdetektől egészen a legvégéig.


Összeszedtünk 10 kérdést, amiknek zöme a cselekmény elejére vonatkozik, aztán kisebb-nagyobb ugrások lesznek majd. Természetesen alapvető, általános kérdések is helyet kaptak benne, szóval ha nem is emlékszel már bizonyos részletekre, ezeket a könnyű kérdéseket te is meg tudod majd válaszolni.

A Barátok közt 1998. október 26. és 2021. július 17-e között futott az RTL-en, és összesen 10 456 epizódot élt meg.

A főcímdal Som Krisztián szerzeménye volt, aminek első változatát Tisza Bea énekelte fel. 2001-től aztán a több változtatáson átesett főcímdalt Szatmári Orsolya és Som Krisztián adta elő. A jeleneteket stúdióban, épített díszletekben vették fel, de külső helyszínként sokszor megjelent benne az a park, ami a kispesti Kós Károly téren található. Egyébként itt van az a ház is, ami a sorozat intrójában megjelent.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás