promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmegáncsorítóan nehéz kvíz: a Dunától keletre vagy nyugatra van-e ez a 10 híres hazai város? Sokan belebuknak már az első kérdésbe
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt gondolod elsőre, hogy kisujjból kirázod, de vajon másodszorra is ezt fogod-e gondolni?

Magyarország kapcsán a kelet-nyugat megkülönböztetés mindig is fontos szerepet töltött be, nemcsak földrajzilag, hanem történelmileg, és ez a hasadék vagy éppen határvonal mindig is nagyon éles helyet foglalt el a magyar közgondolkodásban, és ez a mai napig így van. A kelet és nyugat diskurzus Szent István király óta folyamatosan hízik, újabb és újabb adalékokkal gazdagodik, hogy aztán lassan mindenhol egy picitt ott legyen.

Újabb kvízünkben semmi ördöngős absztrahációval nem élünk majd, csupán földrajzi értelmeben használjuk majd azt, hogy mi kelet, illetve mi nyugat. Ez nem értékítélet, csupán földrajzi értelemben vett megkülönböztetés, a léynege csupán az, hogy hol található az adott város. Vajon a Dunától keletre vagy keletebbre, illetve nyugatra vagy nyugatabbra? A kvízből kiderül, és az is kiderül, hogy mennyire vagytok képbe a magyar földrajzzal, ha ilyen kérdéseket kaptok. A kvízben tehát 10 magyar város következik majd a kérdésekben, a válaszok között pedig csak arra kell majd rábökni, hogy kelet vagy nyugat.

Természetesen biztos, hogy lesznek nehezebbek is, mivel térképes segítség nem áll majd rendelkezésre, ami pedig érdekesség, hogy láthatjátok majd azt is, hogy a többiek hol hibáztak, melyik volt a legnehezebb és melyik a legkönnyebb kérdés.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás