promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: melyik ország fővárosa Nuku'alofa? A legtöbben sosem hallottak még róla
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdés következik, és ezek nagy részében még a kérdés is nehézséget fog okozni.

Hallottatok már biztosan Ausztráliáról és Új-Zélandról, utóbbiról pedig a popkulturális emlékezet kapcsán azonnal be is ugrik nektek, hogy A Gyűrűk Ura, meghogy a hobbitok falvai. Szóval ez a Földünknek azon vidéke, ahol bizony jóval több ország van, mint gondolnátok, de a legtöbbnek még a nevét sem hallottátok, így a kvízünkben lévő kérdések azonnal megtréfálhatnak titeket.

Ausztrália és Óceánia világrészhez 14 országrész tartozik, illetve vannak még autonóm területek, amelyek ugyan valamely másik országhoz tartoznak, mégis nagyfokú függetlenséget élveznek. Még az is megeshet, hogy az Amerikai Egyesült Államokhoz vagy éppen Franciaországhoz tartoznak. Ezen a területen így ngyon kevés ország van, a kívzünkben sok helyen így megesett, hogy fiktív országnevet láttok, talán ez megkönnyíti majd a tájékozódást akkor, amikor arra kérdezünk rá,

hogy tudjátok, hogy az egyes országoknak mik lehetnek a fővárosaik.

Ez most tényleg nem lesz könnyű, sőt, meglehetősen nehéz földrajzi kvíz lesz, viszont azonnal sokat tanulhattok, országneveket és városneveket biztosan, és még az is megeshet, hogy kedvet kaptok majd, hogy ezekre az országokra rákeressetek a Goggle-ben is további információkért.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás