promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kolosszálisan nehéz képfelismerő kvíz: 10 zászlóból csak apró részleteket muatutunk - így is felismered, melyik országé?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Na, vajon apró részletekből menni fog a zászlók felismerése?

Ha egy-egy nemzetről szó esik éppen valamely nagy társasági diskurzus közepette, akkor szinte biztos, hogy lelki szemeink előtt azonnal megjelennek a nemzet zászlójának élénk színei, az országhoz passzoló fura színek, a trikolór vagy éppen a zászlón büszkén elénk lépő címerek. Merthogy ezek a színes drapériák már gyermekkorunk óta ledöntenek minket a lábunkról, olyan látványosak néha. Merthogy ezek színesek, és olyan szimbólumok vannak rajtuk, amelyek azonnal megérintik a fantáziánkat, és nem is eresztik el soha. Meg mert nagyon sokszor találkozunk zászlókkal tényleg, még akkor is ha kirándulni megyünk.

Ha a földrajznak van gyermekkorban belénk ivódott része, akkor a zászlók szinte biztos, hogy azok.

Sokszor focimeccsek esetén már ki sincsenek írva az országok nevei, csupán a zászlókat húzzák el a szerkesztők, hiszen ezek amolyan közös emlékeink, közös tudásunk, amely csak nagyon ritkán hagy cserben minket.

Új kvízünkben zászlókat hozunk nektek, egy-egy képrészletből kell majd kitalálni, hogy mely országoké. Szinte tuti, hogy a legtöbb menni fog, de akad majd néhány, ami meglehetősen nehéz lesz, így pda kell majd figyelned.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás