promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: fejből kéne tudnia minden magyarnak, mégis elfelejtjük rögtön az iskola után - neked menni fog a 10/10?
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamisítatlan bemagolós kvíz, amivel tesztelheted alaptudásodat.

Iskolai éveink alatt számos verset be kellett magolnunk, de a nagyját mostanra el is felejtettük. Persze mindig tisztelet a kivételnek, de tény, hogy a magyarok zöme abban a pillanatban elfelejti ezeket a verseket, amint elballag, hiszen utána már egyiket sem kell majd idézgetni, szavalgatni - kivéve persze a Himnuszt, a Szózatot, és a Nemzeti dalt.

Viszont nem csak Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, és Vörösmarty Mihály verseit kellett szóról-szóra megtanulnunk, Radnóti Miklóstól, József Attilától, és Arany Jánostól is bőven adtak fel a tanáraink, és még sokáig sorolhatnánk a magyar irodalom nagy költőit.

Most egy tipikus bemagolós kvízt hoztunk nektek, ami azt jelenti, hogy próbára tesszük, mennyire emlékeztek a megtanult versekre. 10 idézetet fogtok látni, amit folytatnotok kell. A feladat annyiban könnyebb lesz, hogy nem kell külön felismernetek, hogy pontosan melyik magyar költeményről van szó, mindig megmondjuk, hogy melyik az a vers, aminek sorát vagy sorait folytatnotok kell.

A tudástesztben látható idézetek kivétel nélkül kötelező versekből származnak, vagyis olyan költeményekből, amiket be kellett magolnia mindannyiunknak.

Te vajon mennyire emlékszel még Petőfi Sándor Anyám tyúkjára? Tudod folytatni a Himnuszt, ha az idézet nem a mindenhol énekelt első versszakból származik? Fel tudod még idézni magadban a Mama sorait?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás