promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Letaglózó kvíz: már az 5/10 is elég ahhoz, hogy lenyomd a magyarok többségét
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kell aggódni, akár többször is neki lehet futni ennek a furfangos kis kvíznek.

Rengeteg külföldi szerint a magyar nyelv olyan rettenetes, mint Godzilla, hiszen elképesztően nehéz megtanulni, a kiejtés sem egyszerű, ráadásul annyi szabály van, hogy azt egyenesen képtelenség fejben tartani, meg persze alkalmazni. Ezek alapján már arra is igazán büszkék lehetünk, hogy tudunk magyarul – legalábbis a külföldiek mindig el fognak képedni az anyanyelvünk hallatán.

Az iskolában már gyerekként tanuljuk a magyar nyelvtant, bár a legtöbb embernek egyáltalán tartozik a kedvenc tantárgyai közé, hiszen nagyon száraz, nem egy kifejezetten izgalmas dolog. Felnőttként viszont rájövünk, hogy milyen fontos valójában, hiszen sokszor írásban kell kommunikálni, és akkor nagyon jó, ha az ember tud helyesen írni – főleg az interneten egy kommentháborúban.

Már csak az a kérdés, hogy vajon mennyire vagy a magyar nyelv mestere: egészen jó a helyesírásod, vagy egyáltalán nem az igazi?

Ha szeretnéd tudni a választ, akkor ez a kvíz tökéletes lesz számodra, hiszen mindössze 10 egyszerű kérdést kell megválaszolnod, és máris tisztán láthatod, mennyire kened-vágod a magyar nyelvet:

Tetszett a kvíz? Akkor ezeket is ajánljuk:

Sok sikert kívánunk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás