promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebilincselően okos magyarok kvíze: a 2. kérdés maga lesz az elmélyült tudás
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezekre tuti, hogy nem gondoltál volna. Íme egy ördögien nehéz kvíz.

Most pedig következzék valami egészen új, egy olyan kvíz vagy tudásteszt, amelyben arra kérdezünk rá, amelyek leginkább közbeszéd tárgyát képezik a mindennapokban, ezek pedig nem mások, mint a nevek. Amikor valakivel megismerkedünk, ez rögtön az első, amit megtud rólunk. Persze amellett, hogy milyen színű a szemünk, vagy éppen a hajunk.

A név az, ami alapján azonosítjuk egymást a mindennapokban, és sokan a nevekhez már tulajdonságokat, esetleg skilleket is párosítanak már. Ha valakinek meghallják a nevét, azonnal tudják, hogy kell viselkedni. Persze a legtöbb esetben ez félremegy, a természetünk mégis ilyen, hogy így is alkotunk már képet egymásról. A nevek alapján.

A név, amely egyéniesít, identifikál minket, de mégis milyen egyéb jelentése van még egy-két névnek? Mostani kvízünkben azt nézzük meg, hogy a kezdetek kezdetén mit jelentettek a keresztnevek. A kvízben majd válaszlehetőségek közül kell kiválasztanod azokat, amelyek szerinted passzolnak a magyar nevekhez, amelyeknek meglehet, hogy bizony az eredete nagyon az ősidőkbe vésze.

De kitalálod a jelentését?

Kvízre fel!

Ismersz betilott neveket a világból? Most megismerhetsz párat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás