promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantasztikusan művelt magyarok kvíze: ha te is 10/10-re végzel, akkor eléggé jó vagy - Ki tudod-e egészíteni Ady Endre leghíresebb verseit?

Fantasztikusan művelt magyarok kvíze: ha te is 10/10-re végzel, akkor eléggé jó vagy - Ki tudod-e egészíteni Ady Endre leghíresebb verseit?

Kvízek

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon ki tudod egészíteni a megfelelő kifejezésekkel, szavakkal vagy mondatokkal?

Vajon mennyire emlékeztek még azokra a versekre, amelyeket gyermekkorotokban, fiatal felnőttként vagy éppen felnőttként? Új kvízünkből kiderülhet, majd a játék során most olyan verseket kell kiegészítenetek, amelyeket nagyon régen már biztos, hogy hallottatok, de legalábbis iskolában egyszer-kétszer biztos, hogy olvastátok ezeket. 10 híres idézet jön most 10 Ady Endre versből.

De vajon hány pontot értek el a végén?

Ady Endre az egyik leghíresebb magyar költő, akinek őszinte stílusa tele van érzelemmel, társadalomkritikával és megannyi fülbemászó kifejezéssel és trófával. Ráaádásul Ady esetében nagyon komoly újságírói munkássággal is kell számolni, ő az egyik leghíresebb politikai újságíró, akinek munkássága elképesztően vaskos kötetetek tölt meg. Központi visszatérő témái a magyarság, a műveltség, a fejlődés sürgetése.

De vajon mennyire ismeritek a leghíresebb verseit? Kvízre fel!

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás