promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Képkvíz: felismered Louis de Funes filmjeit egyetlen képkockáról? Fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy mindet felismerd
Borítókép:  Profimedia
Kvízek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elég jól ismered Louis de Funes filmjeit ahhoz, hogy akár egyetlen képről beazonosítod őket?

Milliók szerették és rajongtak a spanyol felmenőkkel rendelkező, híres francia komikusért, Louis de Funes-ért, akinek filmjeit Magyarországon is nagyon kedvelik; de sajnos nagyon ritkán játsszák őket. Leginkább a Káposztaleves-t, illetve a Szárnyát vagy combját csíphetjük el egy-egy csatornán, de az Oscar-t, a Fantomas-t, és a Csendőr-filmeket példáué már rég nem vetítik.

Kevesen tudják, de Louis de Funes bárzongoristaként kezdte a karrierjét, kiváló zenei hallását később több filmjében is kamatoztathatta (Az ügyefogyott, Lányok pórázon, A főnök inkognitóban). Színészi pályafutása a színházban kezdődött, majd kisebb szerepeket kapott filmekben is. 1945 és 1955 között több, mint 50 alkotásban láthattuk apróbb szerepekben, majd 1954-ben megkapta első komolyabb szerepét Az ötlábú bikában. Az első, igazi mérföldkő mégsem ez volt, hanem az 1958-ban bemutatott Horgász a pácban, amiben már főszereplőként játszott. Ez volt az a film, ami meghozta neki karrierje első nagy elismerését is, hiszen őt választották a legjobb helyzetkomikusnak.

Néhány évvel később, 1964-ben jött el aztán a nagy áttörés pillanata, ugyanis ekkor mutatták be A Saint Tropez-i csendőrt, amihez késbb öt folytatás is készült - a Csendőr-sorozat utolsó része, A csendőr és a csendőrlányok (1982) az utolsó filmes munkája volt az 1983-ban bekövetkezett halála előtt.

Louis de Funes tehát már bőven 40 év fölött járt, mikor felfedezték benne az igazi tehetséget, aminek köszönhetően aztán megannyi emlékezetes alakítással ajándékozta meg a francia filmek kedvelőit. Tisztelegve a munkássága és a kivételes tehetsége előtt, most egy olyan képkvízt hoztunk nektek, ami Louis de Funes filmjeivel kapcsolatos.

Az alábbi kvízben 10 kiragadott képkockát fogtok találni valamelyik híres filmjéből, nektek pedig el kell döntenetek, hogy melyik filmről is van szó. Ez a képkvíz bizony még a lenagyobb magyarországi rajongókon is könnyedén kifoghat, hiszen lesznek olyan kérdések, amiknél nem lesz egyértelmű, hogy melyik a helyes válasz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás