promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: létezik-e vagy sem? Tuti, hogy azonnal elbuksz - 10 lehengerlően gyönyörű magyarországi növény nevét látjátok majd
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fantázia, képzeleterő és ügyesség, ezekre mind-mind szükséged lesz majd.

Új kvízünkben arra leszünk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek Magyarország növényvilágát, találkoztatok-e már nagyon fura, de mégis gyönyörűen hangzó növényeink nevével. Természetesen arról van szó, hogy egy rakat alkalommal csak rövidebb nevükön ismerjük a növényeket, amelyeket könnyebben jegyez meg bárki, így a teljes nevüket a legtöbbször nem is tudjuk. Ám az is megesik, hogy alapból nem ismerjük ezeket a szenzációsan hangzó növényneveket, pedig ha ismernénk őket, lehet, hogy azonnal mindegyiket szeretnénk ismerni rögtön.

Most rajtatok a sor, hogy kitaláljátok, melyek az igaziak, és hol lőttünk már túl a fantázián, és tettünk rá még egy lapáttal a valóságra. Nagyszerű tanulós kvíz, amelyben kicsit közelebb kerülhettek a természet verbális nagyszerűségéhez. Aztán még a végére az is megeshet, hogy felütitek az internetet, hogy még több hasonló névvel találkozzatok majd, illetve azt is megkeressétek, hogy milyen növények rejlenek a kalandos nevek mögött, estleg mi a magyarázata ezeknek a névadásoknak, mely korszakban kezdődött ez a csodálatos névadási hullám.

Korábbi jól menő kvízeink:

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás