promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jön a hidegfront, lesz nemulass keddtől

Jön a hidegfront, lesz nemulass keddtől

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

A héten teljesen megbolondul az időjárás, megérkezik az igazi ősz.

Hétfőn még nyugodt, napsütéses időnk lesz, de már megjelennek a felhők. Aztán nagyot fordul az időjárás, keddtől lesz nemulass, ugyanis érkezik egy hidegfront, ami az ország nagy részén érdemi csapadékot nem fog eredményezni, és gyorsan át is vonul felettünk. Aztán a csütörtöki front miatt már meg fog erősödni a szél, néhol viharossá fog válni, hétvégére pedig már lejjebb fog menni a hőmérséklet nagyjából 8-10 fokkal. Berobban tehát az igazi ősz, de lássuk, mi is lesz a hét!

Hétfőn túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel. A délies szél az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kedden változó vastagságú felhőzóna vonul nyugatról kelet felé. Emellett hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés is várható. Több helyen előfordul eső, zápor, eleinte a Dunántúlon, a nap második felében a Dunától keletre is. Helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős lökések is várhatók. Délután általában 22, 27 fokot mérhetünk, de a nyugati csapadékos tájakon hűvösebb lehet.

Szerda hajnalban több helyen lehet pára, köd, rétegfelhőzet. Napközben változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, keleten néhol zivatar. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 8, 15, délután 19, 25 fok valószínű.

Csütörtökön a hajnali pára-, ködfoltok megszűnését követően változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 8, 15, a csúcsérték 21, 27 fok között alakul.

Pénteken változó vastagságú felhőzóna vonulhat északnyugatról délkelet felé. Leghosszabb napsütés az Alföldön lehet. Északnyugaton, majd másutt is több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati, majd az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 10, 17 fokról általában 22 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északnyugaton hűvösebb idő valószínű.

Szombaton a változó vastagságú felhőzóna délkelet, kelet felé húzódik. Hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Többfelé megerősödhet a nyugati, északnyugati szél. A minimum 8, 17, a maximum-hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Vasárnap változóan, délkeleten, keleten nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, inkább csak ott fordulhat elő néhol csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. Hajnalban jobbára 5, 14, délután 15, 20 fok várható.