promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eddig tart a jó idő, drasztikus lehűléssel tör ránk az igazi ősz

Eddig tart a jó idő, drasztikus lehűléssel tör ránk az igazi ősz

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Kiderült, meddig örülhetünk ennek a jó időnek.

Már nem sokáig örülhetünk ennek a jó időnek. A hét utolsó napján még felhőtlen lesz az égbolt, sok napsütésre kell számítani, aztán hétfőn már több fátyol-, illetve gomolyfelhő boríthatja be az eget, kedden pedig érkezik az első hidegfront, ami esőt hoz magával. Jelenleg még egy anticiklon határozza meg hazánk időjárását, de nemsokára egy ciklon előterébe kerülünk, aminek hatására jelentős lehűlés várható.

Az igazi ősz a jövő hétvégén törhet ránk, ugyanis pénteken egy újabb front fog érkezni, ami miatt 8-10 fokkal fog megzuhanni a nappali csúcshőmérséklet.

Ez azt jelenti, hogy a legfrissebb előrejelzések szerint nagyjából még egy hétig élvezhetjük ezt a jó időt, aztán újra elő kell vennünk az őszi kabátokat, a pulóvereket, és a gumicsizmákat. A szeptember utolsó napjai tehát elhozzák már az igazi őszre jellemző időjárást. Bár két front is érkezik majd a jövő héten, egyik sem fog olyan vihart és felfordulást okozni, mint a Boris névre elkeresztelt ciklon - a csütörtökön megélénkülő szél is csak megerősödni látszik, esetleg egy-egy viharos széllökésre kell csupán számítani.

Vasárnap zavartalan napsütés lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a hét utolsó napján jobbára felhőtlen, száraz idő lesz általában mérsékelt légmozgással. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.