promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jön az újabb hidegfront, jelentős változás áll be az időjárásban

Jön az újabb hidegfront, jelentős változás áll be az időjárásban

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nemsokára elér minket egy újabb hidegfront, ami komoly változást hoz hazánk időjárásában.

A következő napokban még nyugodt, kellemes őszi időnk lesz, aztán nemsokára elér minket egy hullámzó hidegfront, ami ismét lehűlést és csapadékot hoz magával. Most azonban közel sem lesz olyan felfordulás és viharos időjárás, mint amit a Boris névre elkeresztelt ciklon produkált, ez a hidegfront sokkal enyhébb lefolyású lesz.

Hazánk jelenleg egy anticiklon peremén helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy a jövő hét keddjéig eseménymentes napok lesznek, aztán jelentős változás áll be a front miatt.

A hidegfront majd a Dunántúlon fog több csapadékot eredményezni: a meteorológusok által kiadott soproni fáklyadiagram azt mutatja, hogy jövő héten péntekig 20-21 fokos nappali csúcshőmérséklettel kell számolni, aztán hétvégén már beesik 20 fok alá a hőmérséklet. Szegeden viszont még szeptember legvégén is 20 fok körül, illetve afeletti értékek lesznek, és jóval kevesebb eső fog esni.

Milyen lesz az időjárás a következő 24 órában?

Csütörtök éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, de a déli és északkeleti harmadban több lehet a felhő. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél csak lassan mérséklődik, helyenként még hajnalban is élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 14 fok között várható, de a szélcsendes, hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken napos idő várható kevés fátyol-, hazánk délnyugati felén gomolyfelhőkkel is, utóbbiakból délután néhol zápor is kialakulhat. A keleti, északkeleti szél ismét többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.