promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Végeláthatatlan hőség szállja meg az országot, már a közelgő hidegfront sem segít

Végeláthatatlan hőség szállja meg az országot, már a közelgő hidegfront sem segít

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Tartós hőségre kell készülnünk, de közeleg egy hidegfront, ami viszont már nem tudja visszaszorítani a meleget.

A legfrissebb időjárás-előrejelzések szerint hamar visszatér a kánikula, és ezúttal sokáig velünk is marad. Az átmeneti enyhülés után péntektől ismét erőteljes melegedés kezdődik, és hétvégén már újra bőven 30 fok feletti értékeket mérhetünk. Végeláthatatlan hőség szállja meg ekkor az országot, ugyanis augusztus legvégéig egészen biztos, hogy száraz, forró időnk lesz; csapadékra jóformán egyáltalán nem kell számítani, legfeljebb egy-két kisebb zápor nedvesítheti meg némileg a talajt.

Hétfőn viszont egy hidegfront érkezik, ami igazából nem sokat segít már a kánikula visszaszorításában - egyedül a nyugati részeken enyhítheti majd a forróságot, viszont ahogy keletebbre tekintünk, ott már egyáltalán nem fogja kifejteni hatását (Budapesten például már meg sem fogják érezni a hidegfrontot).

A csütörtöki nap időjárás-előrejelzése szerint fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkül az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő este 18, 24 fokot mérhetünk.