promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hűsítő esővel jön a markáns hidegfront, tartós lehűlés vet véget ezen a napon a hőhullámnak

Hűsítő esővel jön a markáns hidegfront, tartós lehűlés vet véget ezen a napon a hőhullámnak

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nem tart sokáig a hőhullám, egy markáns hidegfront közelít felénk.

A legfrissebb időjárás-előrejelzések szerint nem fog sokáig tartani ez a hőhullám, már közelít felénk egy markáns hidegfront, ami hűsítő esőt, záporokat és zivatarokat, illetve tartós lehűlést hoz magával. Az is kiderült már, hogy melyik nap fogja elérni hazánkat, vagyis meddig kell kibírni ezt a perzselő hőséget.

Vasárnap éjfélig van érvényben az a figyelmeztetés, amit a magas napi középhőmérséklet miatt adtak ki. Vasárnap már csak az északkeleti országrészben marad 25 fok alatt, a déli országrészben viszont 27 fok körül, vagy kissé felette várható az átlaghőmérséklet.

Az országos időjárás-jelentés szerint szombat éjszaka a gomolyfelhők nagy része összeesik és kiderül az ég, de elvétve lehetnek felhősebb körzetek. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható. A hidegre hajlamos részeken ennél hűvösebb, míg a tópartok mentén, belvárosi részeken enyhébb lehet a hajnal.

Vasárnap a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, amelyekből csapadék nem alakul ki. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

A következő hét elején is még ilyen meleg lesz, aztán pénteken véget ér a hőhullám, szombaton érkezik a markáns hidegfront, ami elhozza a csapadékot, illetve tartós lehűlést eredményez; a nappali csúcshőmérséklet be fog esni 30 fok alá.