promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jön az újabb hőhullám, ezen a napon tér vissza a tikkasztó kánikula

Jön az újabb hőhullám, ezen a napon tér vissza a tikkasztó kánikula

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nem sokáig örülhetünk a kellemes időnek, már úton van egy újabb hőhullám.

A felettünk átvonult hidegfront után eléggé felfrissült a levegő, de ez az időjárás nem tart ki sokáig, ugyanis jön az újabb hőhullám, ami várhatóan hétvégén fogja elérni hazánkat, és emiatt szerdától ismét erőteljes melegedésre kell számítani. A hét utolsó napjain már ismét tikkasztó kánikula lesz 35-36 fokos csúcshőmérséklettel, csapadék pedig egyáltalán nem lesz majd. Kedden is csak elvétve lehetnek majd kisebb záporok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre már nem adott ki újabb veszélyjelzést, legközelebb csütörtökre van beállítva riasztás a magas napi középhőmérséklet miatt.

Ami a keddi időjárást illeti: az ország nagy részén napos idő várható főként a Dunától keletre több gomolyfelhővel. Emellett északkeleten és a délnyugati, nyugati határ mentén maradhatnak tartósabban felhős vidékek is, de csak előbbi tájakon alakulhat ki legfeljebb egy-egy zápor. Az északias szél már inkább csak az Észak-Dunántúlon és északkeleten, keleten élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul, azonban a tartósabban felhős északkeleti vidékeken ennél hűvösebb lehet. Késő estére jobbára 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.