promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ennyire hűvös lesz hétfőn a hidegfront miatt, nagy változások jönnek az időjárásban

Ennyire hűvös lesz hétfőn a hidegfront miatt, nagy változások jönnek az időjárásban

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Hűvös levegőt hoz hétfőn a hidegfront, mozgalmas napok elé nézünk.

Nagy változások jönnek hazánk időjárásában. Hétfőn egy karakteres hidegfront hidegebb, hűvösebb levegőt hoz magával, emiatt igazán üdítő, frissítő lesz a hét eleje, de ez csak szerdáig tart, ugyanis a hét közepén elindul egy intenzív melegedés, melynek hatására csütörtöktől már ismét 30 fok feletti értékeket mérhetünk, a hétvégén pedig visszatér a kánikula; jó hír azonban, hogy most nem kell 40 fokos perzselő hőségre számítani.

Ami a hétkezdést illeti: hétfőn a délutáni órákban elsősorban az északkeleti országrészben (több hullámban is), másodsorban a nyugati, délnyugati megyékben alakulhatnak ki szórványosan zivatarok. Zivatarok környezetében viharos széllökés (60-80 km/h), kis méretű jég (< 1-2 cm), valamint intenzív csapadék (10-25 mm) is előfordulhat. Az OMSZ hozzátette, hogy elvétve - alacsony valószínűséggel - egy-egy zivatar máshol is kialakulhat.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a hét első napján egy vastag frontális felhőzet vonul át az országon, emellett gomolyfelhők is képződnek, és több órára kisüt a nap. Szórványosan - nagyobb eséllyel és számban az északkeleti, valamint a délnyugati, nyugati tájakon - valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél, zivatarok környezetében átmeneti viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, a tartósabban felhős vidékeken ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

A folytatásban pedig visszatér a meleg, de az éjszakák hűvösek maradnak, ezért mindig fel tud frissülni a levegő, és alaposan ki tudjuk szellőztetni a lakást.