promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elviselhetetlen csapadékkal hidegfrontok jönnek, ez nem frissítő eső lesz

Elviselhetetlen csapadékkal hidegfrontok jönnek, ez nem frissítő eső lesz

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Több hidegfront is érkezik egymás után, és esőt is hoznak magukkal, de ezek csak elviselhetetlenebbé teszi a kánikulát.

Egyelőre nem látni a kánikula végét, a meteorológusok szerint talán a jövő hétvégén érkezhet egy kis enyhülés, de akkora a bizonytalanság, hogy most még nem lehet előre megmondani, meddig tart ez az elviselhetetlen forróság. A java pedig csak most jön, ugyanis lesznek olyan napok, amikor bizonyos országrészekben 39-40 fokig fokozódhat a hőség, és hiába érkeznek most egymás után a hidegfrontok, ezek igen gyengék, nem hoznak enyhülést, és ami csapadékot okoznak, az is csak még elviselhetetlenebbé teszik ezt az időszakot.

Bár előfordulhatnak majd záporok és zivatarok, de ezek nem lesznek frissítő esők, csak fülledtséget okoznak majd.

Kedden késő délután, kora este néhol helyi (rövid életű) hőzivatar kialakulására is van esély viharos szél (60-70 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan >30), esetleg kisebb szemű jég kíséretében. Kissé nagyobb valószínűséggel a déli, illetve az északnyugati, esetleg északi területeken fordulhatnak elő. Szerda délután ismét kialakulhatnak elszórtan helyi zivatarok, kisebb valószínűséggel keleten, északkeleten. Estétől egy közeledő hidegfront hatására az északnyugati, északi területeken nagyobb számban is előfordulhat már zivatar.

(Fotó: OMSZ)

A következő 24 óra időjárása nem sok változást tartogat: kedden éjszaka a gomolyfelhők leépülnek, a kevés zápor, zivatar este lecseng az országban. Ezt követően derült, vagy fátyolfelhős, száraz idő várható gyenge keleti, északkeleti széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 25 fok között alakul, a belvárosokban és vízpartokon lesz a legmelegebb az éjszaka. Az északi völgyekben ennél pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Szerdán általában napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Délután azonban északnyugat felől egy közeledő hidegfront hatására elkezdhet megnövekedni a felhőzet és északnyugaton helyenként, másutt inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Este tovább növekszik a felhőzet és északon egyre keletebbre is kialakulhat csapadék. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul, így akár a napi melegrekord is megdőlhet.