promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokoli vihar jön, 12 vármegyében riasztottak, jókora zuhé várható
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétfőn heves viharra kell számítani az ország egy részében, mutatjuk hol lesz eső.

Jókora zuhé száguld felénk, ugyanis egy súroló hidegfront éri el hazánkat, aminek felhőzete ugyan északi irányban el is hagyja térségünket, de emiatt az északi, északkeleti országrészekben számíthatunk esőre. Már 12 vármegyében él a riasztás a zivatarok miatt, amit viharos széllökések, jégeső, és intenzív csapadék kísérhet, illetve 3 vármegyében riasztottak felhőszakadás miatt is. Tehát jókora zuhé várható hétfőn, ami egy kis felfrissülést adhat a kánikula közepén, azonban a déli, délnyugati vidékeken egyáltalán nem lesz eső.

Maga a hidegfront csak ezen a napon fejti ki hatását, keddtől már ismét markáns kánikula lesz, ami csak fokozódni fog, a hét második felében pedig már 36-39 fokos nappali csúcsokra készülhetünk.

A hétfőre kiadott riasztás értelmében napközben elszórtan, nagyobb számossággal a Dunától keletre kell zivatarokra számítani. Zivatarokhoz viharos széllökés (~60-80 km/h), jégeső (~1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (~15-25 mm) társulhat, de kiemelten az Északi-középhegység környezetében akár felhőszakadás (> 25 mm) is lehet. Alább mutatjuk a riasztási térképet, illetve jó tudni, hogy Heves, Nógrád, és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében felhőszakadás miatt is veszélyjelzés van érvényben.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint hétfőn az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég. Záporok, zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulnak ki, helyenként felhőszakadás is lehet. Az északias irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás