promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már kopogtat a kánikula, tartós hőhullám érkezik, citromriasztást adtak ki 11 vármegyére
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tartós hőhullám érkezik, már most kiadták szombatra az elsőfokú riasztást a kánikula miatt.

Bár most jól esik ez a kis felfrissülés, nem sokáig örülhetünk a kellemes napoknak, ugyanis küszöbön az időjárási változás, már kopogtat a kánikula, és hétvégén be is engedjük. Ez a kánikula viszont most nem csak egy-két napig fog tartani, egy tartós hőhullám érkezik hozzánk, ami szárazságot is hoz magával, és amin még a jövő hét közepére várható gyenge hidegfront sem tud majd enyhíteni.

A hétvége első napján már 29 és 35 fok között lesz a nappali csúcshőmérséklet, vasárnap pedig még melegebb lesz, 31 és 37 fok közé várható a tetőzés. A meteorológusok már most citromriasztást adtak ki 11 vármegyére a magas napi középhőmérséklet miatt. Térképen mutatjuk, hogy melyek azok a területek, amiket el fog kerülni a kánikula - bár szombatig még sokat változhatnak a dolgok.

(Fotó: OMSZ)

A következő 24 óra időjárás-előrejelzése szerint szerda éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, és reggelre már általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Elvétve előfordulhat zápor. Az északnyugati, északi szél jellemzően gyenge, mérsékelt marad, az Észak-Dunántúlon hajnalban megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Zápor néhol előfordulhat, nagyobb eséllyel a Duna vonalától keletre, illetve az Alpokalja térségében számíthatunk rájuk. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 28 fok között várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás