promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, mikor tér vissza a kánikula, ezen a napon újra tikkasztó hőség fogja uralni az országot
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamar visszatér a kánikula, már tudjuk, mikor lesz újra forróság.

Gyorsan átvonult felettünk a hidegfront, a megerősödött szél hamar tovarepítette, estére már várhatóan meg is nyugszik teljesen a légkör. Újabb veszélyjelzést nem is adtak már ki a meteorológusok, szerdára azt közölték, hogy nem lesz már kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség.

A következő pár napban még marad ez a kellemesen meleg időjárás, de esőre nem kell számítani, szárazság fog dominálni az országban, aztán hamar visszatér a kánikula is, ugyanis az OMSZ bejelentette, hogy a hét második felében egy melegedés fog megindulni, aminek hatására szombaton már ismét tikkasztó hőség lesz, bőven 30 fok feletti csúcsértékekkel.

Ami a következő 24 óra időjárását illeti, nem sok eseményre kell más számítani.

Kedden éjszaka a keleti tájakon tovább csökken a felhőzet, de főként a Tiszántúlon maradhatnak erősen felhős részek is. Másutt derült ég vagy kevés felhő ígérkezik. A még meglévő csapadékgócok éjfélre mindenütt megszűnnek. Az északi, északnyugati szél tovább mérséklődik, de főleg a Tiszántúlon élénk maradhat a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti határ mentén kevesebbet süthet a nap. Az Alpokalján és a Salgótarján-Szeged vonalban néhol kialakulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé élénk, egy-egy helyen átmenetileg erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

A folytatásról pedig az OMSZ legfrissebb előrejelzésében hallhattok bővebben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás