promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége a kánikulának, jókora zuhét kapunk a nyakunkba, narancsriasztást adtak ki a hidegfront miatt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Másodfokú riasztás van érvényben az ország kétharmadában, órákon belül elér minket a hidegfront.

Vasárnap tetőzik a kánikula, 32 és 37 fok között alakul majd a nappali csúcshőmérséklet, azonban hétfőn már kevésbé lesz ennyire meleg, ugyanis vasárnap este elér minket egy hidegfront, ami jókora zuhét hoz magával. A gomolyfelhők már a délutáni órákban elkezdenek gyülekezni, megélénkül, megerősödik a szél, majd este már zivatarok kialakulására kell számítani.

Hétfőn már kicsit mérséklődik a meleg, aztán az időjárás nagy fordulatot vesz, igazi lehűlés kedden jön, amikor már mindenhol jócskán visszaesik a hőmérséklet, és a hét végéig igazán kellemes lesz az időnk lesz.

Az ország kétharmadában narancsriasztás van érvényben, ugyanis kezdetben elsősorban északnyugaton, Dunántúl északi részén helyenként, majd késő estétől a középső országrészben, a főváros térségében, illetve hajnalban egyre inkább az ország északi, északkeleti harmadában elszórtan alakulhatnak ki. Zivatarok környezetében intenzív csapadék (15-25 mm), viharos szél (60-80 km/h), néhol jégeső (2 cm alatti átmérővel) előfordulhat.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a vastagabb fátyolfelhőzet kelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte sok napsütés valószínű, amit az érkező szaharai por szűrtebbé tehet. Csapadék nem várható estig. A délies irányú szél nagy területen megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A délutáni 32, 37 fokról késő estére 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás