promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lecsap a hőségtaszító front, 16 vármegyét érint a meteorológusok riasztása
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megérkezett a meteorológusok riasztása a hidegfront miatt, csupán 3 vármegyét kerül el.

Szombaton megérkezett a hőségtaszító hidegfront, ami mondhatni leparkolt a Kárpát-medencében, vagyis megtorpant felettünk. A hőségtaszító front azért kapta ezt a nevet, mert ahogy a meteorológusok egy animáción megmutatták az alábbi időjárás-jelentő videójukban, szépen lassan kitaszítja majd hazánkból a hőséget, a tikkasztó meleget, és bár fázni nem fogunk a következő napokban sem, de a nappali csúcshőmérséklet nem fogja meghaladni a 30 fokot.

Vasárnapra némileg enyhült a veszélyjelzés, nem kellett kiadni egyik vármegyére sem másodfokú riasztást, viszont így is 16 vármegyét kellett citromsárgára színezni a hidegfront tevékenysége miatt. Vasárnap reggelig délen, illetve a Dunától keltre ismételten egyre többfelé képződhet zivatar. Délkeleten, keleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 cm körüli vagy általában kevéssel afeletti átmérővel), 90 km/h körüli széllökés kíséretében. A reggeli órák környékén kelet felé megszűnnek a zivatarok.

A nap további részében a déli, délkeleti országrészben késő estig, éjfélig, illetve délután kb. a Duna vonalában van esély helyenként zivatar előfordulására. Zivatar környezetében általában viharos (60-90 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), intenzív csapadék előfordulhat.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a hét utolsó napján erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de általában többórás napsütésre számíthatunk. Reggelig, délelőttig a Dunától keletre várhatóak még záporok, zivatarok, amelyek fokozatosan lecsengenek. Napközben egyre inkább az ország középső harmadán alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is erős széllökések kísérhetik, zivatarok környékén viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás