promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Vörösben áll az egyik vármegye, harmadfokú figyelmeztetés érkezett az időjárás miatt - részletes időjárás-előrejelzés

Vörösben áll az egyik vármegye, harmadfokú figyelmeztetés érkezett az időjárás miatt - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen idő köszönt ránk az elkövetkező napokban, erre kell majd figyelni.

Az elmúlt napokban sorra kaptuk a híreket arról, hogy kánikula, hőség és melegedés. Záporok és zivatarok már csak ritkán fordulhattak elő néhol, most pedig úgy tűnik, hogy kapunk egy még nagyobb fokozatot a melegből. A HungaroMet már azt a címet adta az előrejelzésüknek, hogy "Kánikula és por", de mit is jelent ez majd pontosan?

A hőség majd fokozódik, illetve a szaharai por koncentrációja is emelkedik majd. Ám már azt is közölték, hogy szombattól jöhet majd változás egy nagyobb területen hazánkban.

A következő egy-két napban tehát tovább fokozódik majd a hőség hazánkban. A szaharai por koncentrációjának emelkedését pedig majd úgy vehetjük észre, hogy a fátyolfelhők mellett a légkörben lévő szaharai por is szűri majd a napsütést, illetve majd a felszín közelében is megemelkedhet a szállópor koncentrációja. De azt is jelzik a meteorológusok, hogy a szombaton érkező hidegfront véget vet majd a kánikulának.

Ám előtte kánikula.

Péntekre több megyére másodfokú figyelmeztetést láthatunk a HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán. Így pedig Zala vármegyére, Veszprém, Vas, tolna, somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Baranya vármegyékre látszódik másodfokú figyelmeztetés.

Mint a leírásban meg is jegyzik, a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

Harmadfokú figyelmeztetés pedig Bács-Kiskun vármegyére látszódik a térképen, mivel az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet 29 °C felett alakulhat.

De mégis az elkövetkező napokban az ország egyes pontjain hány fok vár majd ránk? A HungaroMet térképes előrejelzéséből ez is kiderülhet: