promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jön a lehűlés, ekkor ér véget a tikkasztó hőség, már közel a változás

Jön a lehűlés, ekkor ér véget a tikkasztó hőség, már közel a változás

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Kiderült, meddig tart a kánikula, közeleg felénk a lehűlés.

Hiába van itt a nyár, az emberek többsége rosszul viseli a hőséget és a tikkasztó forróságot, de szerencsére nem tart sokáig ez a kánikula, érkezik a lehűlés, ami nem azt jelenti, hogy kellemesen meleg vagy hűvöskés lesz a levegő, de jó pár fokkal vissza fog esni a hőmérséklet, és a napi maximumok már 30 fok alatt lesznek. Az időjárás tehát hamarosan változni fog, egy hidegfront fogja súrolni hazánkat, aminek hatására megtorpan a hőség, aztán a hét végén egy másik hidegfront is elér minket, ami még tovább csökkenti majd a hőmérsékletet.

Addig azonban még ki kell bírnunk ezt a meleget, a kánikula a meteorológusok szerint pénteken fog majd tetőzni, aztán érkezik a lehűlés. A szél ugyan több helyen megélénkül, akár meg is erősödhet, de esőre nem kell számítani. Most már záporok, zivatarok előfordulása is nagyon alacsonnyá válik, szárazság fog uralkodni az országban.

Ami az időjárási veszélyjelzést illeti, szerdán már jóval magasabb szintű riasztás lesz érvényben, mint kedden. Szerdán az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 fok fölé.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint kedden éjszaka derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég. A déli szél hajnalban a Dunántúlon már megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb, míg a nagyobb városokban és vízpartokon enyhébb lesz a hajnal.

Szerdán napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.