promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rapszodikus időjárást fogunk ma tapasztalni, két országrészben kellemetlen fordulat jöhet - részletes előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ember legyen a talpán, aki fel tud öltözni a mai naphoz.

A mai csütörtöki napon, június 13-án hazánkban változatos időjárásra számíthatunk, amely régiónként eltérő lesz.

Reggel
Az ország nyugati részén, például Sopron és Győr környékén, a reggeli órákban borult égbolt lesz jellemző, és kisebb esőzések is előfordulhatnak. Az északnyugati szél mérsékelt lesz, ami kissé hűvösebbé teheti a levegőt. Az átlagos hőmérséklet 14-16°C között alakul.

A középső régióban, Budapest és környékén, a reggel felhős idő várható, helyenként záporokkal. A hőmérséklet 15-17°C körül lesz, és a szél enyhén északnyugati irányból fog fújni.

A keleti részen, például Debrecenben és Nyíregyházán, szintén borongós idő várható, de kevesebb esővel. A hőmérséklet itt is 15-17°C között mozog majd.

Napközben
Délután az ország nagy részén változékony idő lesz jellemző. A nyugati és északi részeken továbbra is borult égbolt és esőzések várhatók, bár ezek intenzitása csökkenhet. A hőmérséklet nappalra 20-22°C közé emelkedik.

Budapesten és a központi régióban a felhős égbolt marad, és továbbra is előfordulhatnak záporok. A nappali hőmérséklet itt 21-23°C között alakul. Az északkeleti szél továbbra is enyhe marad, ami kellemesebbé teheti az időt.

Kelet-Magyarországon a felhős ég mellett napos időszakok is lesznek, különösen a délután folyamán. A hőmérséklet 22-24°C között lesz, és a szél enyhén keleti irányból fúj.

Este és éjszaka
Az esti órákban az ország nagy részén csökken a felhőzet, és az esőzések is megszűnnek. A nyugati részeken továbbra is lehetnek borongós időszakok, de az éjszakai hőmérséklet 12-14°C közé süllyed.

Budapesten és környékén az estére kitisztul az ég, és a hőmérséklet 14-16°C közé csökken. A szél továbbra is enyhe marad, ami kellemes estét ígér.

Kelet-Magyarországon az este folyamán szintén tisztul az ég, és a hőmérséklet 14-16°C körül alakul. A szél mérséklődik, ami kedvező feltételeket teremt az éjszakai pihenéshez.

Allergiások figyelmébe
Az allergiások számára a holnapi nap különösen fontos lehet, mivel a csapadékos idő enyhítheti a pollenszintet, de a felhős és nedves időjárás következtében a penészgombák koncentrációja emelkedhet. Az északi és nyugati részeken, ahol több eső várható, a pollenkoncentráció alacsonyabb lesz, míg a keleti részeken, ahol kevesebb csapadék valószínű, a pollenértékek magasabbak maradhatnak. Érdemes zárt térben maradni a pollenérzékenyeknek, különösen a napközbeni órákban.

Összességében egy változékony, de viszonylag kellemes napra számíthatunk holnap Magyarországon. Érdemes rétegesen öltözködni és esernyőt vinni, különösen az ország nyugati és középső részein, ahol a záporok valószínűbbek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás