promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eddig tart az esős időszak, ezen a napon jön a szárazság 30 fok feletti csúcsokkal

Eddig tart az esős időszak, ezen a napon jön a szárazság 30 fok feletti csúcsokkal

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

A meteorológusok közölték: ezen a napon jön a változás, ekkor ér véget az esős időszak.

Azt mondják, a májusi eső aranyat ér, de az a mennyiség, ami a múlt hónapban leesett, több volt a soknál. Már bizonyára sokan unhatják, hogy egyfolytában elő kell venni az esőkabátokat és az esernyőket, hogy egyszerűen nem lehet szabadtéri programokat szervezni, mert sosem lehet tudni, hogy mikor jön egy hirtelen zápor, heves zivatar, vagy felhőszakadás.

A vasárnapi nyugalom is csak átmeneti, hétfőn újabb ciklon érkezik térségünkbe, ami ismét esőt eredményez, emellett a délnyugati szél is megélénkül, néhol meg is erősödik. A jövő hét elején még jelentős mennyiségű csapadék hullhat le, de már közeleg a változás, a hét második felében végre megnyugszik a légkör, szárazság jön, emellett 30 fok feletti csúcsokat mérhetünk már.

Azonban vasárnap sem tud teljesen nyugodt maradni a légkör, a meteorológusok veszélyjelzése szerint délután, este északnyugaton, nyugaton, elsősorban a határ közelében (Sopron, Szombathely térsége) zivatarok is előfordulhatnak. A késő esti, éjféli óráktól nyugaton, délen néhol zivatar is kialakulhat.

(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárást illeti: az északi tájakon lesz több a gomoly- és fátyolfelhő, de még ott is sok napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől egyre több és vastagodó fátyolfelhő sodródik fölénk. Az északi területeken néhol előfordulhat zápor, késő délutántól pedig északnyugaton zivatar is. A délnyugati, nyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik, a Nyugat-Dunántúlon viszont mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.